Hoppa till sidans innehåll

Integritetspolicy Skövde Konståkningsklubb


GDPR, Hantering av personuppgifter och skyddad identitet

PERSONUPPGIFTER
Personuppgifter är all slags information som kan knytas till en fysisk person som är i livet. Typiska personuppgifter är personnummer, namn och adress, men det kan även vara foton på personer och ljudinspelningar som lagras elektroniskt, även om det inte nämns några namn i inspelningen. Känsliga personuppgifter är sådana som avslöjar ras eller etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening samt uppgifter som rör hälsa eller sexualliv. Normalt är det förbjudet att hantera sådana personuppgifter men det finns undantag från förbudet. Känsliga uppgifter måste skyddas mer än andra uppgifter.

SEKRETESS
Personuppgifter får bara samlas in för ”särskilda, uttryckligt angivna och berättigade ändamål och inte senare behandlas på ett sätt som är oförenligt med dessa ändamål”. Med detta menas att uppgifter som samlas in för ett visst syfte sedan inte får användas för helt andra syften. Det ska heller inte vara fler uppgifter än nödvändigt.

Personen måste alltså få tydlig information om vilka uppgifter som samlas in och vad de ska användas till, och sedan ge sitt godkännande. En viktig regel i förordningen är att när personuppgifterna inte längre behövs för det syfte som de en gång samlades in, ska de tas bort.

DOKUMENTATIONSKRAV
Alla företag och organisationer är skyldiga att ha ett register som beskriver:

vilka sätt man hanterar personuppgifter på
vem som internt är ansvarig för ett visst register eller IT-system
vad personuppgifterna används till
vilka typer av personer som förekommer i registren
vilka typer av uppgifter som registreras
med vilken rättslig grund som uppgifterna hanteras

ANSVAR
Skövde konståkningsklubb har som förening ett ansvar över de uppgifter som samlas in över våra medlemmar. Syftet med informationen är enbart för idrottsverksamheten och det gemensamma familjemedlemsskapet.

Vi som förening har ett fullständigt ansvar vad gäller personuppgifter som samlas in och hanteras i vårt medlemsregister. De uppgifter vi samlar in är namn, adress, telefonnummer, mailadresser och personuppgifter. Uppgifterna används bl a för att registrera träningstimmar för att söka LOK-stöd (statligt lokalt aktivitetsstöd), samt för att kunna kontakta och skicka ut information till våra medlemmar. Medlemsuppgifterna läggs in i vårt medlemsregister och gallras också ur inför varje säsong av ansvarig för medlemsregistret för de som inte är aktiva längre.

Ansvarig för medlemsregistret besvarar frågor rörande medlemmars egna uppgifter och sköter även gallring och borttagning av medlemmars uppgifter när dessa inte längre är aktiva. Om medlemsregistret skulle råka ut för haveri eller annan form av skada, så rapporteras detta omgående till datainspektionen samt informeras till medlemmarna som berörts.

Om Ni har frågor som rör ert medlemskap eller uppgifter i det, vänligen kontakta Styrelsen via mailadress för Skövde konståkningsklubb nedan.

Mailadress: This is a mailto link

Uppdaterad: 24 MAJ 2018 23:24 Skribent: Styrelsen
E-post: Adressen Gömd


 

 

 

majoren skövde


Lorentzon 

 


 


AssemblinWibergs Web


Lorentzon styr


CEJN AB


 

 


Grönsakshuset SkövdeMP Skating


Postadress:
Skövde KK - Konståkning
Billingehov
54142 Skövde

Besöksadress:
Billingehov
54142 Skövde

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info