Hoppa till sidans innehåll

Om Skövde KK


Skövde konståkningsklubb startades under 1954 och antog sina första stadgar formellt 1 januari 1955. Förra säsongen hade vi dryga 100 medlemmar. Klubben är ansluten till Västergötlands konståkningsförund och Svenska konståkningsförbundet. I klubben tränar åkare från ca 3 år.

För att erbjuda både bredd och kvalitet har klubben ett flertal grupper som tränar med olika målsättningar. Förutom träning på is ingår även kondition och styrka. Under säsongen deltar våra åkare i tävlingar runt om i Västergötland, Sverige och Norden. Vilka åkare som skall tävla i respektive tävling beslutas av tränarna för respektive grupp i samråd med åkare och föräldrar.

 

Träningstider

Försäsongen drar igång under augusti varje år och sträcker sig fram till mitten av oktober. När tiderna för huvudsäsongen är klara meddelas dessa på respektive grupps kalender samt under nyheter på klubbens hemsida. Huvudsäsongen sträcker sig fram till mars/april månad.


Därefter fortsätter träningen på mark och is fram till midsommar. Under sommaren arrangerar Västergötlands konståkningsklubb läger i Lidköping. På detta läger deltar åkare på alla nivåer.

 

Försäljning

Inom klubben säljs bla strumpor och underkläder från Newbody. Försäljning av dessa ingår också som ett av de valbara alternativ som finns för medlemmar att bidra till klubbens finansiering.

Försäljning sker också av träningskläder och utrustning anpassade för vår sport samt klubbkläder.

 

Tester

För att åkarna skall tävla med barn och ungdomar som befinner sig på samma nivå genomförs under året ett antal tester. Tränarna avgör i samråd med förälder och åkare när det är dags för åkarna att genomföra test. Länets konståkningsklubbar arrangerar tester vid olika tillfällen under säsongen. Din tränare kan berätta mera om tester.

 

Hjälp av föräldrar

Skövde konståkningsklubb är en liten förening och mycket beroende av engagemang från föräldrar för att kunna fungera. För att vi skall kunna arrangera tävlingar och andra aktiviteter behövs mycket hjälp från dig som är förälder.

 

Håll dig uppdaterad

Ta till vana att gå in på vår hemsida. Träningstider anslås löpande under året i resp grupps kalender. Ta också till vana att titta på vår anslagstavla utanför "skrubben".


Vi hoppas att du ska trivas i Skövde konståkningsklubb. Tveka inte att fråga om du undrar över något. Förslag på hur saker och ting kan göras bättre eller andra funderingar och frågor kan lämnas antingen till någon i styrelsen eller till ansvarig tränare.

Uppdaterad: 19 MAJ 2021 19:16 Skribent: Styrelsen


 

 

 

majoren skövde


Lorentzon 

 


 


AssemblinWibergs Web


Lorentzon styr


CEJN AB


 

 


Grönsakshuset SkövdeMP Skating


Postadress:
Skövde KK - Konståkning
Billingehov
54142 Skövde

Besöksadress:
Billingehov
54142 Skövde

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info