Hoppa till sidans innehåll

Vilken utrustning behöver jag?

Beroende på vilken nivå man befinner sig på behövs olika utrustning. Om du är osäker hör efter med någon av tränarna så hjälper de er.


Skridskoskola

Skridskorna är nummer ett i en åkares utrustning. Dom ska vara stadiga, slipade och kan vara både med eller utan taggar. Lika viktig är hjälmen. Alla som åker i skridskoskolan ska ha hjälm när man är på isen. Märk gärna hjälmen med barnets namn på utsidan av hjälmen. Någon annan utrustning behövs inte, men varma, smidiga kläder och ett par fingervantar kan vara skönt att ha på händerna.

 

Konståkningsskolan

När vi tränar i dessa grupper är det viktigt att man har stadiga skridskor med taggar för att grunderna ska tränas in rätt och för att taggarna används i flera av hoppen. Det är också viktigt att skridskorna inte är för stora.”Riktiga” konståkningsskridskor kan man inte köpa i vanliga sportaffärer. Oftast finns det bra begagnade skridskor att få tag i, så det behöver inte bli så dyrt. Kolla gärna med din tränare först. Man kan ha tur att man kan köpa någons skridskor inom klubben vilket brukar vara väldigt smidigt då man brukas ge möjlighet att testa skridskorna innan köp.

Hårda skydd och mjuka skydd ska man ha. De mjuka skydden ska man ha på när man förvarar skridskorna mellan träningarna och de hårda skydden ska man ha på skridskorna när man går från och till isen.Det är också viktigt att ha med en liten handduk så att åkaren kan torka av skenorna innan de läggs i de mjuka skydden. Skydden är till för att skydda skridskorna. Har man köpt "riktiga" konståkningsskridskor så är det inte roligt om de förstörs på grund av att de missköts.

Långt hår ska vara uppsatt, även om man har hjälm. När det gäller kläder ska man inte ha för stora och klumpiga kläder, utan smidiga och åtsittande. Dels blir det lättare för barnen att utföra olika rörelser och dels är det lättare för tränarna att se att rörelser utförs på rätt sätt.

 

B2

I denna gruppen så börjar vi med fys och då måste man ha gympaskor och hopprep.. När man kommit till denna grupp börjar man så smått att testa och tävla och då är det viktigt att ha tejp och extra skosnören tillgängligt.

 

Tävlingsgrupper (A1, A2, B1)

Här är utrustningen mycket viktig. Skridskorna bör vara stadiga med riktiga taggar. Den hårda hjälmen har nu tagits av och det är ett måste att håret är uppsatt. På isen har man åtsittande kläder. Nu behövs även dräkt till tävling.

Lindor, compeed och isspray/kylspray är fördelaktigt att ha tillgängligt.

 


 

 

 

majoren skövde


Lorentzon 

 


 


AssemblinWibergs Web


Lorentzon styr


CEJN AB


 

 


Grönsakshuset SkövdeMP Skating


Postadress:
Skövde KK - Konståkning
Billingehov
54142 Skövde

Besöksadress:
Billingehov
54142 Skövde

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info