Hoppa till sidans innehåll

Vilken storlek behöver jag på skridskorna?

Kängan för skridskoåkning är ett tekniskt verktyg, därför måste passformen kring foten vara mycket god. Korrekt storlek på kängan garanterar både komfort och bättre skridskoåkning. En felaktig storlek på kängan kan orsaka problem för dina fötter och förtar dina ansträngningar inom konståkning.

Storleken på kängorna anges i flera system beroende på vilket land tillverkaren kommer från. Storleken på EDEA-kängor, som är vanliga i klubben, är i millimeter, med steg om 5 millimeter per storlek för maximal passform. Det bästa sättet är att mäta foten och kängan med en mätsticka för att säkert få rätt storlek.

För att kontrollera din storlek kliver du i kängan utan snöre och trycker foten hela vägen fram tills din tå slår i kängan. På så sätt kan du kontrollera hur mycket utrymme som finns kvar bakom hälen. Normalt, för en växande fot, ska du lämna ett utrymme på ca 10 millimeter (absolut maximalt 15 mm). I en fot som slutat växa kan du lämna ett avstånd på ca 5 millimeter.

Storlek 

En känga som är för stor påverkar din skridskoförmåga och kan ge upphov till skador på foten. Vi föreslår att du använder strumpor i mikrofiber eller annat smidigt, absorberande material för att minska friktionen med kängans foder. Strumpan bör inte ha någon söm i området kring tårna för att undvika tryck på tårna.

Lite dyrare kängor kan även ha olika bredd på lästen för att passa olika fötter. Lästens bredd anges ofta med ett S, M eller L efter storleken på kängan.

 

 


 

 

 

majoren skövde


Lorentzon 

 


 


AssemblinWibergs Web


Lorentzon styr


CEJN AB


 

 


Grönsakshuset SkövdeMP Skating


Postadress:
Skövde KK - Konståkning
Billingehov
54142 Skövde

Besöksadress:
Billingehov
54142 Skövde

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info