Hoppa till sidans innehåll

Om du får besvär av skridskorna

En del barn har aldrig problem med skridskorna medan andra får varierande grad av obehag. Det händer att nya skridskor till en början skaver eller sitter för hårt mot foten och skapar så mycket obehag att det blir svårt att åka. Fram tills dess att skridskorna är inåkta kan det vara jobbigt för barnet att åka. Även den som köper begagnade skridskor kan råka ut för samma sak eftersom de då är inåkta av någon annan

 

Nedan finns några tips och beprövade metoder för att avhjälpa besvär med skridskorna.

  • Om skridskon trycker mot anklarna kan man göra skumgummibitar med ett litet hål som sätts över anklarna, innanför strumpan. På detta sätt flyttas belastningen från ankeln och hamnar utanför denna.
  • Smörj in utsatta ställen på foten med Försvarets hudsalva.
  • Om det redan har skavt så att rodnad uppkommit kan man sätta självhäftande väv eller compeed där det skaver vartefter man kan sätta de tidigare beskrivna skumgummibitarna ovanpå.
  • Nylonstrumpa utanpå vanlig strumpa minskar friktionen mellan fot och sko och kan därför motverka att skavsår uppkommer.
  • En del mer avancerade modellerna av konståkningsskridskor finns i S, M eller L , vilket innebär att skridskokängorna kan fås i utförande med olika bredd på lästen beroende på åkarens fot.
  • Vissa skomakare kan justera lästen vid behov.
    OBSERVERA!! Alla skomakare kan INTE göra det ordentligt på konståkningskängor. Prata med klubbens huvudtränare FÖRE du lämnar in dina skridskor. Det är mycket pengar som kastas bort OM det går fel.

 


 

 

 

majoren skövde


Lorentzon 

 


 


AssemblinWibergs Web


Lorentzon styr


CEJN AB


 

 


Grönsakshuset SkövdeMP Skating


Postadress:
Skövde KK - Konståkning
Billingehov
54142 Skövde

Besöksadress:
Billingehov
54142 Skövde

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info