Hoppa till sidans innehåll

SKK Arrangemang


SKK_isstjärna

Nedan listas de olika arrangemang som Skövde Konståkningsklubb normalt arrangerar under en säsong.

Mellan 2013 - 2015 så arrangerade vi även Elitseriefinalen där vi fick mycket beröm både från åkare, tränare och medarrangörer för vårt professionella tillvägagångssätt.

Under säsongen arrangerar vi normalt tre olika tävlingar varav en är en kombinerad Klubbtävling och Stjärntävling under samma helg i parallella ishaller för att göra det möjligt för klubbar att åka på ett "helgevent med alla åkare i klubben" oavsett tävlingsnivå. Prioritet på dessa tävlingar ges till åkare som inte deltar i SKF:s seriesystem.

 

Uppstarts-/dagläger

Med återstart 2011 tog SKK upp traditionen att hålla ett dagläger under första veckan i Augusti för att "kick-starta" säsongen. Lägret är öppet för åkare från andra klubbar och riktar sig till åkare från "nästan testade" till A-åkare.
 

Skridskons Dag

Det officiella startskottet för huvudsäsongen har kommit att bli synonym med Skridskons Dag. Uppvisningar och en inbjudan till allmänhet och nyfikna som kan provåka med klubbens medlemmar och tränare för att känna på om konståkning är din grej. Läs mer om Skridskons Dag här.

 

Skridskoskolan

Skövde KK arrangerar varje år en Skridskoskola för barn som vill lära sig att åka skridskor.Läs mer om Skridskoskolan här.

 

Billingetrofén

Billingetrofén är en klubbtävling som sammarrangeras med vår Stjärntävling. Läs mer om Billingetrofén här.

 

Billingestjärnan / Slinga

Billingestjärnan är en stjärntävling. I samband med denna tävling så anordnas även slingauppvisning på fredag innan tävling (för otestade åkare) Läs mer om Billingestjärnan.

 

Lucia

Vintermys i decembermörkret med uppvisningar och Luciatåg på Billingehov ishall. Läs mer om vårt uppskattade Luciatåg.

 

Sankta Helena Trophy

Sankta Helena Trophy är en tävling för A-åkare som deltar i Svenska Konståknings Förbundets serie-system och kan beroende på säsong och tilldening vara antingen en A-serie eller en Elitserietävling. Läs mer om Sankta Helena Trophy här.

 

 

Uppdaterad: 27 JUN 2018 09:34 Skribent: Styrelsen


 

 

 

majoren skövde


Lorentzon 

 


 


AssemblinWibergs Web


Lorentzon styr


CEJN AB


 

 


Grönsakshuset SkövdeMP Skating


Postadress:
Skövde KK - Konståkning
Billingehov
54142 Skövde

Besöksadress:
Billingehov
54142 Skövde

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info